Man ska kunna lita på sin ställningsmontör

ABC Ställningar Uppsala

Vi besöker Eklundshovsvägen i Uppsala där NCC bygger bostadsrätter för Rikshem. Läget är perfekt för studenter, nära både universitetet och centrum. På tre befintliga huslängor byggs vinden om till lägenheter och ett nytt hus med 24 mindre lägenheter på 1-2 rum och kök uppförs.

ABC Ställningar Uppsala har ställningsentreprenaden och på plats träffar vi Stefan Persson och Peter Strömgren – två erfarna montörer.

-Det här är inget komplicerat uppdrag, menar Stefan. – Hela poängen är att alla yrkesgrupper på arbetsplatsen ska kunna arbeta på sina höjder på ett säkert sätt. Vi ska finnas till hands för att ändra och komplettera byggställningen så att arbetet flyter på smidigt.

-Man ska kunna lita på sin ställningsmontör, både från arbetsledningen och den som gör hantverket. De som jobbar från ställningen ska inte behöva titta vart de sätter fötterna. Man ska kunna lita på att det inte finns några utstickande rör, att det finns räcken och fotbrädor, menar Peter.

-Vi känner ansvaret väldigt tydligt. Vi är ju arbetskamrater med de som använder ställningen. Det kanske har att göra med att både jag och Peter har varit med länge i branschen. Vi har faktiskt båda känt på hur det är att ramla på en byggarbetsplats. Det är kanske inte så mycket att skryta med, men det gör i alla fall att vi tar vår uppgift på stort allvar.

Säker gångväg - Lita på sin ställningsmontör

Husen är bebodda under hela byggperioden. Därför har Stefan och Peter byggt en säker gångväg för de boende med skydd för fallande föremål och väv på sidorna. Våren 2018 är bygget på Eklundshovsvägen klart och Uppsala har fått ytterligare attraktiva lägenheter för ungdomar och studenter.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »