Väderskydd för bygg- och anläggningsarbeten

Väderskydd med branschens bästa service

Genom oss har du möjlighet att hyra väderskydd till ditt byggprojekt. Tack vare vår position på marknaden kan vi erbjuda väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi kommer gärna ut till din arbetsplats för att få en bättre bild av hur just ert arbete kommer att utföras, så att vi kan erbjuda den bästa lösningen för ert byggprojekt.

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Väderskydd av högsta kvalitet
  • 25 års erfarenhet i branschen


Väderskydd sparar tid, minskar risken för fuktskador och skyddar effektivt som ett tillfälligt skydd mot regn, snö och vind. Tittar man på de ”mjuka” och långsiktiga värdena så medför väderskydd också en förbättrad arbetsmiljö där arbetarna bättre kan utföra sitt jobb. Kontakta oss så hjälper vi er ta fram den bästa lösningen för er.

Ett väderskydd kräver god planering, och för ABC Ställningar är det viktigt att veta hur er produktion kommer att utföras. ABC Ställningar har stor erfarenhet av olika lösningar för fasta och rullbara /flyttbara väderskydd. Ett rätt projekterat väderskydd ger er större möjlighet att vinna kommande upphandlingar.

Fördelar att hyra väderskydd

Fler och fler efterfrågar väderskydd till sina byggprojekt. Fördelarna med att arbeta i en väderskyddad miljö gör att många nu inte ser väderskyddet som en kostnad utan som en möjlighet att öka produktiviteten och korta byggtiderna. Några fördelar med väderskydd är:

  • Minskad risk för fuktskador
  • Förbättrad arbetsmiljö
  • Färre arbetsrelaterade skador

Väderskydd och vädertak

Väderskydd i Stockholm och övriga Sverige

Vi har vårt huvudkontor och lager i Jordbro, söder om Stockholm. Vi är däremot verksamma i hela Stor-Stockholm och har flera lokalkontor runt om i Sverige. Här hittar du kontaktuppgifter till våra kontor och lager runt om i Sverige. Om du inte hittar det område som ditt projekt sker i så kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

 

Våra väderskydd

Väderskyddad ställning

Väderskyddad ställning kan delas upp i två delar:

Väderskyddad ställning – Tak

Ovan ställningen kan det monteras ett s.k. regntak som skyddar från smuts och väta uppifrån.

Väderskyddad ställning – Sidor

På ställningens vertikala sidor kan två olika typer av väv användas:
Plast/vinterväv –  Den första är s.k. plast, eller som många säger – ”vinterväv”. Denna väv består av en plastarmerad konstruktion som väger 180 gram per kvadratmeter. Väven har förstärkta infästningspunker och monteras med elastiska gummistroppar.
Nät/sommarväv – Sedan har vi det s.k. nätet eller ”sommarväven”. Det är väv som främst skall skydda omgivningen från smuts och damm. Den ger även arbetarna ett visst skydd från väder och vind. Väven finns att välja i många färger. Vi på ABC Ställningar har valt att alltid använda en vit väv då ljusinsläppet blir bästa möjliga för de som bor eller jobbar i fastigheten.

Väderskyddad fastighet

Väderskydd fastighet – fast tak

Våra fasta väderskydd passar alla byggen där inga större konstruktioner ska lyftas in.

Taken kan byggas med en produkt som kallas keder. Keder funger likt ett segel på en segelbåt. Takduken löper i en skena som löper längs takstolarnas spann. Rätt monterat skyddar denna lösning bygget väl mot regn och vind.

En lösning är ett s.k. stifttak. Denna lösning bygger på att en 320 grams duk monteras uppe takstolen i förmonterade balkar. När duken är på plats monteras sedan en plåt som säkerställer att duken sitter kvar och gör taket tätt.

Båda lösningarna har sina för- och nackdelar. Prata gärna med våra projektledare för bästa lösningen till ditt projekt.

Väderskydd fastighet – rullbara/flyttbara tak

Enkelt uttryckt så kan alla vädertak göras rullbara. Dock krävs det god planering innan ett sådant arbete kan påbörjas. Fördelarna med ett rullbart väderskydd är bland annat:

  • Möjliggör att större konstruktioner ”enkelt” kan lyftas in under taket.
  • Etappvis byggande med för minskad materialåtgång och en lägre materialhyra.

Väderskydd att hyra
Väderskydd med rullbart tak
 

Referenser väderskydd

Ta gärna en titt på våra senaste referenser för väderskydd.

 

Vanliga frågor om väderskydd:

Vad är ett väderskydd?

Ett väderskydd är till för att skydda ett bygge eller konstruktion från väder och vind. En annan fördel med väderskydd är den förbättrade arbetsmiljön för de som ska utföra arbetet.

När ska man ha väderskydd?

Ett väderskydd minskar risken för skador på material under byggtiden. Idag finns det inget direkt lagkrav för att väderskydd måste uppföras utan ett väderskydd är till för att säkerställa en god arbetsmiljö och en försäkran om ökad kvalitet av bygget. I vissa upphandlingar är väderskydd också ett specificerat krav från beställaren.

—–

Väderskydd och byggställningar

Förutom väderskydd så erbjuder vi på ABC Ställningar även byggställning med tillhörande service och tjänster för ditt projekt. Inget projekt är omöjligt och vi jobbar med helhetslösningar på allt från stora byggentreprenader till små husprojekt över hela Sverige.
Behöver du väderskydd till ditt projekt och letar efter en leverantör med hög kvalité och branschens bästa service? Tveka då inte att kontakta oss!

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »