Byggställningar handlar om service

Att arbeta med byggställningar är ett genuint serviceyrke men det är också en förtroendefråga – man måste kunna lita på sin ställningsbyggare.

Hyr byggställning av oss

  • 25 års erfarenhet av byggnadssställningar
  • Vi fraktar, monterar, demonterar och servar
  • Byggnadsställningar av högsta kvalitet

 

Service och dialog

En projektledare (ställningsbyggare) har oftast en tät dialog med projektledaren, platschefen på byggarbetsplatsen. En byggnadsställning eller ett väderskydd är oftast det första som kommer på plats på bygget och det sista som rivs.

Under hela byggtiden behöver byggställningen anpassas och ge tillträde till nya höjder kanske i form av en bygghiss, arbetsgrupper och moment.

Ofta behöver byggarbetsplatsen ett skalskydd och för det finns byggstaket, tung avspärrning och larm. För marknadsföringen behövs skyltställ och för personalen byggbodar. Vi på ABC Ställningar tar hand om allt detta – vi ser oss som ett entreprenadföretag mer än något annat.

Byggställning

Den levande byggnadsställningen

På en byggarbetsplats ska fasadställningen ofta betjäna flera yrkesgrupper. När byggarbetarna monterar betongelement, murarna putsar fasaden och plåtläggarna monterar vattenavrinning så behöver byggnadsställningen hela tiden justeras, dels för att följa med byggnaden på höjden men också för att de olika yrkeskårerna har olika krav.

En byggställning på ett större bygge lever alltså i allra högsta grad. Det är inget vi bara sätter upp och åker därifrån utan ofta behövs det ställningsbyggare på plats under hela byggtiden. Därför är detta ett serviceyrke som kräver både flexibilitet, noggrannhet och en insikt om att man tar på sig ansvaret för andras säkerhet på arbetsplatsen.

Den säkra byggställningen

När våra STIB-certifierade montörer bygger ställning så är det vårt ansvar att se till att ställningen är säker. Den ska vara fast förankrad, ha fallskydd, fotbrädor och säkra tillträden. Alla byggställningar över två meter ska riskbedömas och dokumentet skall finnas med i arbetsmiljöplanen på byggarbetsplatsen. Det viktigaste budskapet vi kan ge till byggarbetsplatsens medarbetare är att alltid respektera de fallskydd som finns, inte hoppa över ett skyddsräcke eller strunta i att rätta till en fotbräda som kommit snett.

Den effektiva byggställningen

Om säkerheten är nummer ett så är effektiviteten för byggarbetsplatsen nummer två. Men rätt projektering av ställningen (vi kallar det Rätt ställning i Rätt tid) och en bra dialog med ledningen på arbetsplatsen så blir byggnadsställning och väderskyddet en viktig komponent för att nå uppsatta mål i tid och pengar.
Våra projektledare på ABC Ställningar är proffs på att beräkna mängd, laster och få ställningen besiktigad och klar i rätt tid

Den höga byggarbetsplatsen

När det är riktigt högt behövs oftast en bygghiss. Via vårt dotterbolag ABC Bygghissar är vi specialiserade på att lösa de mest krävande höjderna både för material- och persontransporter. Vi kombinerar det med att bygga intagsbryggor och tillsammans brukar vi kalla lösningen med bygghiss och intagsbryggor för ”byggets ryggrad” som transporterar både material och människor tryggt och snabbt.

Byggställning och bygghiss

 

Se upp med de låga höjderna

Vi om några vet hur man ska motverka fallolyckor på byggarbetsplatsen. Faktum är att antalet olyckor som leder till sjukskrivning är fler från fall under två meter än fall från högre höjder. Därför tycker vi att byggarbetsplatsen aldrig ska snåla med hantverkarställningar och rullställningar för de mindre arbetena speciellt inomhus. Vi är också de första att understryka att arbetar man på över två meters höjd så ska man alltid vara säkrad med en sele.

Det kan vara lätt att förbise säkerheten när det gäller mindre arbeten på låg höjd, men faktum är att de alltså kan vara de farligaste!

Logistiken i fokus

En viktig del av verksamheten med byggnadsställningar är logistiken. Men det menar vi att materiel ska transporteras, monteras och demonteras i Rätt tid.

För det har ABC Ställningar utvecklat ett eget IT-system. Det är helt skräddarsytt för branschen och hanterar hela flödet från offert till slutbesiktning. Tidrapporteringen sker av montörerna direkt på fältet. Allt fler kunderna anlitar oss på löpande räkning när de upptäcker hur effektivt vi jobbar med vårt IT-system i botten. Med IT-systemet kan vi också hjälpa varandra mellan enheterna, vi lånar både personal och material av varandra.

”Rätt ställning i Rätt tid” är något som ABC Ställningar kan stå för. Det är också något som andra ställningsföretag har upptäckt och väljer att gå in som franchisingtagare under ABC Ställningar. Numer kan ABC Ställningar leverera byggnadsställning över hela landet från sju centralt placerade enheter. Som franchisingtagare finns det möjligheter att växa och få bra kontroll på kunder, logistik och fakturering med IT-systemet och all back-up man får från organisationen.

Låt oss räkna på ditt nästa projekt.
Välkommen till ABC Ställningar!

Emma och Felicia – ställningsmontörer

Systrarna Emma och Felicia jobbar som ställningsbyggare på ABC Ställningar i Malmö. Det är färre än tio tjejer i landet som har yrkesbevis inom byggnadsställningar…. Läs mer »

Riskebo Vindpark

I Hedemora kommun, mellan Falun och Hofors, bygger företaget Stena Renewable Vindpark Riskebo. Vindparken kommer bestå av 7 verk med en totalhöjd på 200 m…. Läs mer »

ABC Ställningar förstärker sin närvaro i södra Sverige

ABC Ställningar förstärker sin närvaro i södra Sverige genom att förvärva Ställningsbyggarna I Skåne AB. ABC Ställningar är i en expansiv fas och stärker nu… Läs mer »

Logistikavdelningen på ABC Ställningar i Stockholm – navet i vår verksamhet

ABC Ställningar Stockholms logistikteam. Från vänster till höger: Christoffer Landeskog, Vilius Petrikas, Mario Pilipovic´, Thomas Hynes, Tommy Willbeck, Rashid Chamakh   Logistiken på ABC Ställningar… Läs mer »