Lagerhuset i Örebro blir skola - byggställning från ABC

Byggställning i Örebro - Lagerlokal blir skola

ABC Ställningar i Örebro expanderar. Just nu gör Abrahamssons Fastigheter en efterlängtad upprustning av fastigheten Lagerhuset intill resecentrum. Där kommer Thoren Business School husera från och med nästa år.
Entreprenör är Asplunds Bygg som alltså samarbetar med ABC Ställningar under det ett år långa projektet som det tar att förvandla gamla ICA Hakon-lagret till en skola. Huvudbyggnaden är från 1939 och är K-märkt. En intilliggande huskropp där det tidigare var möbelaffär fick rivas och ger plats åt en modernare tillbyggnad.
Andreas Berg på Asplunds Bygg är projektledare för Lagerhuset och menar att det kan vara en utmaning att få moderna byggregler att gå ihop med kommunens krav på K-märkning.
-Men ännu så länge har det gått bra. Örebroarna kommer få både fasad och fönster som det såg ut när Lagerhuset byggdes 1939. Vi är snart klara med den renoveringen och går in i etapp 2 som är uppbyggnad av nya huskroppen. Hela fastigheten kommer bli skola.

Flexibiliteten viktigast
Jörgen Nilsson är enhetsansvarig för ABC Ställningar i Örebro och samarbetar med Andreas för att ställningsbyggnationerna ska gå i takt med bygget.
-Här på Lagerhuset har vi murarställning, ställning för byggen på tak och rejäla lastbryggor. I nästa etapp fortsätter vi med byggställning runt huset.
-För oss är det viktigt att snabbt finnas till hands när Asplunds Bygg behöver oss. Vi räknar med att vara kvar under hela byggperioden och då är servicearbetena på byggnadsställningen A och O.
Anders Berg håller med:
– Flexibiliteten hos en ställningsbyggare är det viktigaste, vi behöver dem oftast direkt när behovet uppstår. Priset går heller aldrig bortse från att det är viktigt. Vi är nöjda med ABC Ställningar på båda punkterna.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »