Jeanette Hedman – projektledare med byggställning som specialitet

Projektledare byggställning - Jeanette Hedman

Jeanette Hedman är projektledare på ABC Ställningar och det innebär att sälja in och planera uppdrag men också att vara på plats på bygget och leda arbetet oftast i nära samarbete med kunden.
– Vi är inte så många tjejer som jobbar inom produktionen i ställningsbranschen, de går nog att räkna på handens ena fingrar, skrattar Jeanette. Men det kan vara en fördel. Vi kan tillföra ett annat tankesätt, det är ju inte säkert att de gamla sanningarna alltid är de bästa.

Jeanette har erfarenhet från flera arbetsplatser inom bygg och markentreprenad och är intresserad av frågorna kring arbetsmiljö och företagandet i sig.
– Det som jag tycker utmärker ABC Ställningar är entreprenörskap och engagemang. Det går från ledningen ända ut till montören på bygget. Jag har jobbat med många drivna människor på mina tidigare arbetsplatser men här på ABC Ställningar så är det ett engagemang och ansvarstagande hela vägen, vilket jag uppskattar och ser som smått unikt. Dessutom har man lyckats behålla den goda företagskulturen även när företaget växt.

Tjejerna stärker branschen

– Det är en mansdominerad bransch, men jag kan inte säga att jag möter några direkta fördomar. Tvärtom skulle jag säga att det flesta blir glatt överraskade när de möter en tjej i produktionen. Så egentligen är det nog en stor fördel, menar Jeanette

Det är många kvinnor på väg in i byggbranschen och det är rekordsiffror i antalet tjejer som söker sig till byggutbildningarna.
– Jag tror att det kommer påverka hela branschen positivt. Kvinnor och män ser olika på situationer och utmaningar och det blir en annan dynamik i gruppen när båda sidor är representerade. Det leder nog både till bättre arbetsmiljö och ökad kvalitet. Det kanske blir så att de företag som inte lyckas mixa sina arbetsgrupper på sikt halkar efter i konkurrensen, menar Jeanette.

Vad gör byggställningar spännande?

Byggställning är en rolig produkt att jobba med. Den fyller en stor funktion på de flesta byggen. Ställningen är det som åker upp först och ner sist. Det är kul att få vara med i hela processen och när väderskydd och ställning till slut rivs så blir det en happening när alla får se slutresultatet.
– Vi erbjuder kunden ett smidigt och säkert sätt att arbeta på höga höjder. När vi bygger vår ställning rätt så underlättar vi för alla på arbetsplatsen.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »