Jeanette Hedman: Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Jeanette Hedman, VD ABC Ställningar

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i Stockholm och för Ställningsbyggarna i Skåne.

Hur känns det att vara hälften Stockholmare och hälften Skåning?

Det är precis så jag känner mig. Jag föddes i Stockholm och växte upp i Löddeköpinge i Skåne. Så jag känner mig på hemmaplan i båda bolagen.
Som artonåring flyttade Jeanette till Stockholm och påbörjade en karriär som frisör, efter några år utbildade hon sig till trädgårdsmästare och arbetade med utemiljöer. Det var då Jeanette fick upp intresset för ledarskap. Efter en resa med att driva eget företag och regionchef inom saneringsbranschen så landade hon 2018 hos ABC.

Att vara kvinnlig ledare i en mansdominerad bransch, hur är det?

Jag tänker inte på att jag är just kvinna. Visst behöver jag vara lite mer förberedd än en manlig kollega när jag kliver in i olika situationer men det triggar mig! Samtidigt har jag aldrig blivit så välkomnad in i en ny bransch som jag blev när jag klev in hos ABC Ställningar, både bland kollegor och kunder.

Vad skiljer Stockholm och Skåne åt i ställningsbranschen?

Marknaden är hård på båda ställen. I Skåne har det varit stort fokus på nyproduktion medan i Stockholm har vi en större mix med nyproduktion, ROT, industri och infrastruktur.
Vi har hög kompetens inom alla dessa sektorerna i koncernen så det ska bli väldigt kul att utveckla vår plattform på bägge orterna.

Men det är ju lågkonjunktur, hur parerar du det?

Det är klart att det är kämpigt och vi väntar på räntesänkningarna som alla andra. Men vi känner oss trygga i vår organisation och strategi framåt. Därför passar vi nu på att anställa kompetent personal och slipa våra organisationer, planen är att vara ännu starkare när det vänder.

Hur har ställningsbranschen utvecklats under dina sex år?

Jag ser en rätt stor skillnad. På bara några år så har det blivit en mer medveten bransch där företagen vill komma framåt, växa och kunna leverera mot högt ställda krav. Förut sågs vi mer som ett nödvändigt ont men nu tycker jag att blicken har höjts inte minst hos kunderna som oftare ser oss som en samarbetspartner istället för bara en leverantör.

Var är målet med ditt ledarskap?

Jag strävar efter att alla i organisationen ska ha ett starkt engagemang och kunskap inom sina områden. Att våra montörer ska vara stolta ambassadörer för vårt företag och känna förtroende för oss som arbetsgivare. Vårt fokus ligger på att hålla våra löften och leverera kvalitet. Vi ska vara en pålitlig och säker partner, en kollega som levererar högkvalitativa resultat. Vårt hjärta ska finnas med i allt vi gör och det ska vara en stark fördel för våra kunder att välja oss inför deras kund.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »