Funderar du på att hyra väderskydd till ditt byggprojekt?

Väderskydd - Linus Svensson

ABC Ställningar levererar väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi ritar och beräknar varje väderskydd för att hitta rätt lösning just för ert unika projekt.

Vi har denna höstdag nere i Skåne frågat Linus Svensson, enhetschef på ABC Ställningar i Malmö, vad han anser om väderskydd och dess fördelar och eventuella risker:

Vad har ABC Ställningar för väderskydd idag?

– Vi har flera varianter från HAKI, Layher, +8 och UBIX, svarar Linus snabbt.

 
Vilken typ av väderskydd rekommenderar du?

– Det beror helt på förutsättningarna, men skall du inte lyfta in material utan är ute efter en torr arbetsplats, att skydda byggmaterial och konstruktioner så tycker jag ett fast väderskydd är att fördra. Det är konstadseffektivt och går relativt fort för oss att bygga.
Måste du däremot lyfta in material och konstruktioner under väderskyddet så är ett öppningsbart tak mer effektivt. Ofta bygger vi våra öppningsbara vädertak på rullbanor som gör det enkelt att öppna och stänga taket i sektioner.

 
Vad ser du som de största fördelarna med ett väl fungerande väderskydd?

– Vi vet att produktiviteten i utförarledet ökar och att arbetsmiljön förbättras när regn, blåst, snö och is hålls utanför klimatskalet. Sedan att material, konstruktioner och byggutrustning hålls torrt måste öka kvaliteten i både leverans och utförande, Sedan får vi inte glömma att produktionstiderna förkortas när du har ett väl fungerade klimatskal, säger Linus.

 
Vad skall du som beställare tänka på vid val av leverantör av väderskydd?

– Tänk på att det ofta blir stora konstruktioner med långa spännvidder. Varje vädertak som byggs skall beräknas innan montagearbetet startar. Fråga efter en beräkning!
Tänk även igenom produktionscykeln, behöver hela ytan täckas, kan det byggas i etapper? Det är onödigt att betala för ytor som inte nyttjas

Chansa inte, välj rätt samarbetspartner, avslutar Linus med leende och drar på sig sin ABC hjälm och drar vidare på nästa uppdrag.

 
 


Se vår video som visar både fasta väderskydd och väderskydd med rullande tak.

5 saker att tänka på när du ska hyra en byggnadsställning

Ska du måla eller renovera fasaden i sommar? Tänk på att jobba säkert när du kommer upp från marken. En stege är sällan ett bra… Läs mer »

Funderar du på att hyra väderskydd till ditt byggprojekt?

ABC Ställningar levererar väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi ritar och beräknar varje väderskydd för att hitta rätt lösning just för ert unika… Läs mer »

SM mästaren Sebastian Losciale – en sponsorresa i 7 år

Sebastian Losciale med sitt team Il riverito blev SM-mästare i roadracing 2022. Resan till mästartiteln har varit allt annat än spikrak, men tack vare sponsorer… Läs mer »

ABC Ställningar Malmö bygger ställning runt Södervärnstornet

Södervärnstornet är ett av Skånes högsta vattentorn på 54 meter. Det stod klart år 1916 och försåg Malmö med vatten fram till och med år… Läs mer »