”En bra dialog är ABC Ställningars styrka”

-Det viktiga för mig som produktionsledare är att det är lätt att kommunicera med mina underleverantörer och naturligtvis att de ska kunna sin sak. Båda två är ABC Ställningars styrkor, menar Charlie Båvensjö på Oscar Properties Bygg AB.
Kenneth Månsson, projektledare ABC Ställningar, håller med om att en bra dialog är grunden för att hålla tider och kvalitet.

På Fabrikörsvägen i Nacka bygger Oscar Properties om en kontorsfastighet till 206 lägenheter. Projektet väntas ta tre år där första etappen är klar hösten 2017.
– En del av vår verksamhet är att förvandla tidigare kontorsytor till bostäder och just Fabrikörsvägen 4 har ett mycket attraktivt läge med utsikt över inloppet till Stockholm, berättar Charlie.

En öppen dialog är grunden för ett bra samarbete. Charlie Båvensjö på Oscar Properties Bygg AB diskuterar med Kenneth Månsson på ABC Ställningar om hur nästa väderskydd ska kunna bli ännu bättre.

På samtliga fyra komplex rivs taket och ger plats för fyra takvåningar med terrasser. Därför byggs vädertak över varje huskropp och ställningar sträcker sig ut med hela fasaden för fönsterbyten och fasadarbeten.
Som på de flesta större arbeten är ABC Ställningars uppdrag indelat i offererade priser och löpande servicearbeten.

Väderskydd över en av totalt fyra huskroppar på projektet Fabrikörsvägen 4 i Nacka. Under väderskyddet byggs bostäder med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp.

Väderskydd över en av totalt fyra huskroppar på projektet Fabrikörsvägen 4 i Nacka. Under väderskyddet byggs bostäder med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp.

-När väl väderskydd och ställningar är på plats så har vi två montörer som hela tiden finns på arbetsplatsen för ändringar och justeringar. Det händer att Charlie också använder montörerna till andra uppgifter så vi ser oss som resurser på byggarbetsplatsen, menar Kenneth.

-ABC Ställningar är snabba när vi ber om något. Kenneth är alltid lätt att få tag på och det underlättar arbetet , menar Charlie.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »