ABC Ställningar Malmö bygger ställning runt Södervärnstornet

Byggställning tak Malmö
Södervärnstornet är ett av Skånes högsta vattentorn på 54 meter. Det stod klart år 1916 och försåg Malmö med vatten fram till och med år 2015. Kapaciteten är över två miljoner liter vatten och byggdes eftersom de äldre vattentornen på Kirseberg och i Pildammsparken inte räckte till. Vattentornet är en gedigen byggnad med granitsockel, Helsingborgstegel och koppartak. Tornet är ritat av dåvarande stadsarkitekten Salomon Sörensen och arkitekturen är påverkad av jugend- och nationalromantiska strömningar.

Vattentornets vackra gröna koppartak ska nu renoveras och för att arbetet ska kunna utföras snabbt och säkert behövs byggnadsställning hela vägen upp till toppen!

Eftersom vattentornet är högt och runt så tog vi hjälp av Haki som genomförde en 3D-scanning för att få fram korrekta ritningar och beräkningar innan vi på ABC Ställningar Malmö påbörjade montaget. Utmaningen med att bygga på höjden är att ställningen ska klara vind och väder samt att spirorna ska klara all vikt som ställningen utgör.

Byggställning runt Södervärns vattentorn, Malmö
3D-scanning behövdes för att projektera byggnadsställningen runt Södervärnstornet.

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »

5 saker att tänka på när du ska hyra en byggnadsställning

Ska du måla eller renovera fasaden i sommar? Tänk på att jobba säkert när du kommer upp från marken. En stege är sällan ett bra… Läs mer »