ABC Ställningar Malmö bygger ställning runt Södervärnstornet

Byggställning tak Malmö
Södervärnstornet är ett av Skånes högsta vattentorn på 54 meter. Det stod klart år 1916 och försåg Malmö med vatten fram till och med år 2015. Kapaciteten är över två miljoner liter vatten och byggdes eftersom de äldre vattentornen på Kirseberg och i Pildammsparken inte räckte till. Vattentornet är en gedigen byggnad med granitsockel, Helsingborgstegel och koppartak. Tornet är ritat av dåvarande stadsarkitekten Salomon Sörensen och arkitekturen är påverkad av jugend- och nationalromantiska strömningar.

Vattentornets vackra gröna koppartak ska nu renoveras och för att arbetet ska kunna utföras snabbt och säkert behövs byggnadsställning hela vägen upp till toppen!

Eftersom vattentornet är högt och runt så tog vi hjälp av Haki som genomförde en 3D-scanning för att få fram korrekta ritningar och beräkningar innan vi på ABC Ställningar Malmö påbörjade montaget. Utmaningen med att bygga på höjden är att ställningen ska klara vind och väder samt att spirorna ska klara all vikt som ställningen utgör.

Byggställning runt Södervärns vattentorn, Malmö
3D-scanning behövdes för att projektera byggnadsställningen runt Södervärnstornet.

5 saker att tänka på när du ska hyra en byggnadsställning

Ska du måla eller renovera fasaden i sommar? Tänk på att jobba säkert när du kommer upp från marken. En stege är sällan ett bra… Läs mer »

Funderar du på att hyra väderskydd till ditt byggprojekt?

ABC Ställningar levererar väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi ritar och beräknar varje väderskydd för att hitta rätt lösning just för ert unika… Läs mer »

SM mästaren Sebastian Losciale – en sponsorresa i 7 år

Sebastian Losciale med sitt team Il riverito blev SM-mästare i roadracing 2022. Resan till mästartiteln har varit allt annat än spikrak, men tack vare sponsorer… Läs mer »

ABC Ställningar Malmö bygger ställning runt Södervärnstornet

Södervärnstornet är ett av Skånes högsta vattentorn på 54 meter. Det stod klart år 1916 och försåg Malmö med vatten fram till och med år… Läs mer »