Stockholms högsta bygghiss


ABC Bygghissar har byggt en av Stockholms högsta bygghissar. Den slutar på 135 meter och servar byggarbetarna på Norra tornen i Vasastan i Stockholm. Norra tornen hette tidigare Tors torn och är Stockholms innerstads högsta boningshus. Titta på filmen så får du en känsla av höjden!
-Det är den högsta bygghissen vi har byggt, säger Fredrik Jacobsson på ABC Bygghissar och kanske den högsta som byggts i Stockholm, i varje fall en av de högsta.
-Att bygga själva hissen är en rätt enkel match för våra hissbyggare, det är förarbetet som bestämmer hur smidigt arbetet går. I det här fallet var det beräkningar av infästningar och dragkrafter som var komplicerade och tog tid.
Det är bygghissen Alimak 650 som använts. Bygget kräver två hissar, en på 135 meter och en på 115 meter.

Fakta om Norra tornen

Norra tornen (tidigare ”Tors torn”) är namnet på två skyskrapor som är under uppförande i kvarteren Helix och Innovationen vid Torsplan i nordvästra delen av Vasastan i Stockholm. De båda tornen uppförs på var sin sida av Torsgatans nordligaste del och blir en länk mellan Stockholm och Hagastaden. Tvillingtornen är ritade av nederländska Office for Metropolitan Architecture och blir 120 respektive 104 meter höga med totalt 330 lägenheter samt affärer i bottenvåningarna.
Norra Tornen blir Stockholms Innerstads högsta boningshus med inflyttning i Innovationen hösten 2018 och i Helix med början hösten 2019.
Ta en titt på Norra tornens Instagramkonto: Norra tornens Instagramkonto

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »