SM mästaren Sebastian Losciale – en sponsorresa i 7 år

Il riverito - ABC Ställningar
Sebastian Losciale med sitt team Il riverito blev SM-mästare i roadracing 2022. Resan till mästartiteln har varit allt annat än spikrak, men tack vare sponsorer som ABC Ställningar så blev drömmen verklighet.

Redan som tioåring visste Sebastian att det var roadracing som skulle bli hans liv. Men som för många individuella sporter så blir det till slut för dyrt för familjen att bära. Det behövs sponsorer.

– När jag var tio år så började min pappa köra runt mig till företagen i Stockholm. Han satt kvar i bilen och jag gick och knackade på, berättar Sebastian.

Så kom dagen då han knackade på hos ABC Ställningar i Jordbro.
Björn Bjelkenstedt ägare och VD för ABC Ställningar berättar:
In kommer en 14-åring och säger att han ska bli bäst. Han var själv, pratade för sin sak och jag blev imponerad av hans målmedvetenhet och drivkraft. Sedan dess har vi sponsrat hans team Il riverito.

Sebastian har alltid varit bra på att återkoppla till oss om sina mål och utmaningar. Det är själva grunden för att få ut något bra av ett sponsorsamarbete. Nu när han har vunnit SM så kan jag bara konstatera att magkänslan var rätt den där dagen för sju år sedan när han dök upp på kontoret – den där killen kommer nå sina mål!

Tufft i motorsporten

Det är inte bara på banan det är tufft att vinna. Det hårdaste arbetet läggs ner vid sidan om banan där det handlar om att få ekonomin att gå ihop, motorsport är extremt dyrt.
– Hade det inte varit för min familj så hade det aldrig gått att komma så här långt. Jag bor hemma, jobbar heltid och varenda krona går till racingen. Familjen är mitt team på banan och tillsammans med mina sponsorer som ABC Ställningar blir det hela möjligt.

Vägval

SM-titeln i 600-klassen Superstock 600 är bara ett delmål för Sebastian. Nu finns det flera vägval men inget är klart än.

– Det är ute i Europa i EM och VM som möjligheterna finns att kunna leva på racing och det är såklart mitt mål. Men för att komma dit så är det flera etapper. När jag får ihop tillräckligt med sponsorer så kan det bli en cup i Europa som delmål eller den högsta klassen Superbike här i Sverige.

Sebastian Losciale - ABC Ställningar
– Just nu är jag snabbast i Sverige på en 600-kubiks MC men det finns fortfarande de som är snabbare än mig ute i världen och det vet jag inte om de ska få vara så länge till…

Följ gärna Sebastian på hans Facebook-sida: https://www.facebook.com/IRR13.

5 saker att tänka på när du ska hyra en byggnadsställning

Ska du måla eller renovera fasaden i sommar? Tänk på att jobba säkert när du kommer upp från marken. En stege är sällan ett bra… Läs mer »

Funderar du på att hyra väderskydd till ditt byggprojekt?

ABC Ställningar levererar väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi ritar och beräknar varje väderskydd för att hitta rätt lösning just för ert unika… Läs mer »

SM mästaren Sebastian Losciale – en sponsorresa i 7 år

Sebastian Losciale med sitt team Il riverito blev SM-mästare i roadracing 2022. Resan till mästartiteln har varit allt annat än spikrak, men tack vare sponsorer… Läs mer »

ABC Ställningar Malmö bygger ställning runt Södervärnstornet

Södervärnstornet är ett av Skånes högsta vattentorn på 54 meter. Det stod klart år 1916 och försåg Malmö med vatten fram till och med år… Läs mer »