Lyft för ”Ingmar Bergmans hus" i Uppsala

Byggställningar på "Ingmar Bergmans hus" i Uppsala
Ställningsmontörerna Stefan Persson och Peter Strömgren kan strax riva ställningen på ”Ingmar Bergmans hus” i Uppsala.

 

Nu är snart arbetena klara på Trädgårdsgatan 12 i centrala Uppsala – ett vackert kulturhus där ingen mindre än Ingmar Bergman tillbringade en del av sin ungdom. Hans morföräldrar lär ha byggt huset. Det sägs att miljön gett inspiration till flera av hans filmer och man kan också läsa om hans upplevelser där i hans självbiografi.

Nu ägs bostadshuset av Bostadsrättsföreningen Trädgårdsgatan och byggdes 1880. Hyresgästerna har nu fått både fasad och fönster renoverade av Åke Höglunds Måleri i Hedemora som ägs av RM Bygg, vilka är experter på renovering av äldre hus.

– Här har vi ca 500 kvm byggställning mot Trädgårdsgatan. Nederst en gångtunnel för trottoaren och sedan en putsställning ovanför. Vi har byggt ett regnskydd över ställningen så puts- och målningsarbeten kan pågå oavsett väder. Vi har naturligtvis en väv utanpå byggställningen så puts och damm inte hamnar på bilar och fotgängare, berättar Bo Eliasson hos ABC Ställningar i Uppsala.

Fint kulturhus i Uppsala
Trädgårdsgatan 12 i Uppsala, ett fint kulturhus som nu fått fönster och fasad renoverade.
Bild: Riksmäklaren

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »