Logistikavdelningen på ABC Ställningar i Stockholm – navet i vår verksamhet

ABC Ställningar Stockholm - logistikteam
ABC Ställningar Stockholms logistikteam.
Från vänster till höger:
Christoffer Landeskog, Vilius Petrikas, Mario Pilipovic´, Thomas Hynes, Tommy Willbeck, Rashid Chamakh

 
Logistiken på ABC Ställningar Stockholm lägger grunden för att vi så effektivt som möjligt ska kunna leverera Rätt ställning i Rätt tid till alla våra kunder.

Idag består logistikavdelningen av ett starkt team som leds av logistikansvarig Tommy Willbeck. Vår materialkoordinator Christoffer Landeskog ansvarar för att vi levererar korrekt behov av material till våra projekt. På lagret arbetar Rachid Chamakh, Villius Petrikas, Mario Pilipovic’ som plockar allt material och ser till att lastbilarna blir rätt lastade och kommer iväg i tid. De jobbar även med underhåll av allt material.
ABC Ställningar har idag två stycken egna kranbilar som levererar och hämtar material över hela Stockholmsregionen. De stöttar även våra franschisenheter i Gävle, Uppsala, Västerås, Falun och Örebro. Våra två rutinerade kransbilschaufförer Thomas Hynes och Daividas Skiliovas har lång erfarenhet och utbildning av att hantera utmaningen som det är att jobba med ställningsmaterial. Lokalkännedomen över vårt område är stor så vi tar oss snabbt och smart fram i Stockholmstrafiken.

Logistikansvarig Tommy Willbeck berättar:
– Vi är ett tajt team som har jobbat ihop våra rutiner så att vi jobbar rätt i alla lägen. Vi hanterar mellan 50-80 ton ställningsmaterial om dagen, vilket kräver sin planering. Allt vårt material ligger i vår stora terminal vilket underlättar vår arbetsmiljö året runt. Våra tre truckar jobbar ständigt för att minska arbetsbördan och underlätta arbetsmiljön för vår personal.
Miljötänket kring våra transporter och vårt arbete är med oss i allt vi gör så detta är en otroligt viktig del av vår verksamhet.
Jag har ansvarat för vår logistikavdelning i snart 4 år och varje dag är unik men tillsammans med mitt team löser vi allt som kommer och har väldigt roligt ihop.

– Jag tycker att det är kul med variationen som uppstår varje dag, det händer alltid grejer. Man får vara med och se till att rätt saker kommer ut på byggena och att det flyter på för montörerna, säger materialkoordinator Christoffer Landeskog. Han fortsätter: Vår styrka är vår sammanhållning, vi jobbar väldigt bra tillsammans då vi är en bra och stark grupp på förrådet som kompletterar varandra. Vi hjälper gärna varandra för att få klart saker så fort som möjligt och har bra ordning på vårt material vilket gör att det underlättar för både plockning och sortering.
Våra fördelar är att vi har ett väldigt bra och smidigt digitalt program som ABC har byggt upp själva och att vi underlättar för oss själva genom att hålla ordning och reda. Detta gör att det går fort att sortera tillbaka material och att plocka ihop material.

Vår kranbilschaufför Thomas Hynes berättar:
– Roligast med ABC är alla bra arbetskompisar som förstår mitt jobb. Det underlättar, förenklar och gör att vi alla blir effektiva. Jag har alltid älskat att köra lastbil och varit i stort sett på alla orter i Sverige genom åren. Jag har även kört trailer och lastbil med släp på Irland för ett stort åkeri men kände att ställningsbil i Sverige skulle vara en trevlig ny utmaning som visade sig vara en jackpott som passade mig som ”handen i handsken”.
Jag gillar vår öppna och raka kommunikation som strålar igenom organisationen. Det nyutvecklade datasystemet vi har gör att information om lossnings och lastningsplatser följer med genom hela projektet. Det är helt underbart med tanke på saker som kan ställa till det som tex: telefonledningar i vägen för kranen, låga viadukter mm.
ABC Ställningar känns som min andra familj och det skapar en trygghet och närhet. I praktiken ger det en nära kommunikation och att alla hjälper varandra oavsett situation. Har hört att Google har den bästa arbetsplatsen för anställda, men kan tycka att ABC ligger tätt inpå.

ABC Ställningar Stockholms logistikteam
ABC Ställningar Stockholms logistikteam.
Från vänster till höger:
Christoffer Landeskog, Tommy Willbeck, Thomas Hynes,
Rashid Chamakh, Vilius Petrikas, Mario Pilipovic´

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »

5 saker att tänka på när du ska hyra en byggnadsställning

Ska du måla eller renovera fasaden i sommar? Tänk på att jobba säkert när du kommer upp från marken. En stege är sällan ett bra… Läs mer »

Funderar du på att hyra väderskydd till ditt byggprojekt?

ABC Ställningar levererar väderskydd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi ritar och beräknar varje väderskydd för att hitta rätt lösning just för ert unika… Läs mer »