Byggställning över Norrtäljeån

Byggställning över Norrtäljeån

Titta på en häftig film om hur det går till att montera en färdigbyggd gång- och cykelbro över Norrtäljeån.
Frijo AB som var ansvariga för transport och montering av den färdigbyggda bron anlitade ABC Ställningar Uppsala för att bygga en ställning över Norrtäljeån som användes vid monteringen. De passade också på att dokumentera brobytet i en film.

– Vi hjälper många företag med byggnadsställningar men det här var första gången vi byggde ställning över en å, berättar Bo Eliasson enhetschef för ABC Ställningar i Uppsala.

Nu ska den nya Faktoribron färdigställas och sedan har Norrtäljeborna en ny och fin gång- och cykelbro med större yta både för gångare och cyklister klar att användas före jul. Den gamla bron var från 70-talet och det var hög tid att byta ut den.

Se filmen:

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »