ABC Ställningar växer i Örebro

Örebro växer och är nu landets sjätte största stad. När skolor och barnomsorg byggs ut är ABC Ställningar med.
Svealundsskolan på söder i Örebro är ett intressant projekt där entreprenören ByggTema uppför en helt ny F6-skola åt byggherren Futurum.
– Just nu har vi 4.500 kvadratmeter byggnadsställning uppe och det går åt två personer på heltid för att serva bygget, säger Mikael Byvik på ABC Ställningar Örebro.
– Vår uppgift är att ligga ett steg före hänga med bygget på höjden. Skolan ska bli 16 meter hög och just nu är vi på tolv meter. Färdiga byggelement lyfts på plats och sedan gjuts det golv och tak på ett filigranbjälklag.
– För att allt ska gå smidigt och vi ska kunna erbjuda säkra arbetsplattformar så är vi på plats varje dag och anpassar byggställningen i takt med att arbetet fortskrider, säger Mikael.

ABC Ställningar växer i Örebro
Bild: Tomas Fudjiak och Mikael Byvik servar Svealundsskolan i Sörby med byggställning.

 

Svealundsskolan beräknas vara klar hösten 2021 och ersätter den tidigare Eklundaskolan som rivits på platsen. Skolan ska rymma 525 elever med fullstor idrottshall och tillagningskök.
Futurum har höga miljökrav för projektet och arbetet präglas av ekologisk hållbarhet och byggnadernas energianvändning. ByggTema är Örebros största privata byggföretag och vi känner oss stolta över att ha fått förtroendet att samarbeta med dem.

ABC Ställningar Örebro växer
Bild: Byggnadsställningen ligger ett steg före på höjden. Många yrkesgrupper ska arbeta på skolan innan den står klar och då krävs anpassningar av byggnadsställningar och arbetsplattformar för att erbjuda effektivt och säkert arbete på hög höjd för varje yrkesgrupp.

 

ABC Ställningar i Örebro kommer från den 1 april 2020 bli en egen enhet under ABC Franchise med Jörgen Nilsson som enhetschef. Vill du komma i kontakt med ABC Ställningar i Örebro, kontakta Jörgen på 070-775 20 36.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »