ABC Ställningar Franchise har gett mig möjligheter att växa

Franchise byggställningar - ABC Ställningar
Jörgen Persson, ABC Ställningar Gävle

Jörgen Persson har hållit på med byggnadsställningar i nästan hela sitt yrkesliv. I 20 år drev han MJ Ställningsbyggarna i Ljusne.

– Vi ville växa och bli stora. Vi jobbade hårt på att få jobb i Stockholm och verksamheten fick ganska stora volymer. Jag köpte gamla boardfabriken här i Ljusne för att kunna ha allt material inomhus. Det snurrade på i ett allt högre tempo men lönsamheten uteblev. Vi var helt enkelt inte tillräckligt effektiva och orkade inte växa.

-Det var då jag började prata med Björn och bestämde mig för att bli franchisetagare i ABC Ställningar.
Nu är vi ABC Ställningar Gävle. Jag har fått en partner i Björn och tillsammans har vi bestämt vårt marknadsområde, anpassat kostymen och nu jobbar vi mot bättre lönsamhet och att växa med vår lokala marknad.

-En av de verkligt stora fördelarna är det IT-system som ABC Ställningar arbetar i. Det är helt skräddarsytt för branschen och hanterar hela flödet från offert till slutbesiktning. Tidrapporteringen från montörerna på fältet är ett suveränt underlag för fakturering. Vi har också märkt att kunderna i högre grad anlitar oss på löpande räkning när de upptäcker hur effektivt vi jobbar med vårt IT-system i botten.
-Vi kan också hjälpa varandra mellan enheterna, vi lånar både personal och material av varandra. Det är en stor fördel.

-Ja, det där med ”Rätt ställning i Rätt tid” är något som ABC Franchisingtagare kan stå för. Jag vågar lova att det finns både möjligheter att växa men också få bra kontroll på kunder, logistik och fakturering med IT-systemet och all back-up man får från organisationen. För mig som företagsledare har det betytt massor, inte minst för att jag faktiskt numer också har lite fritid – även om man aldrig kan räkna med att den kommer i drivor till oss företagare.

ABC Ställningar är en del i nyöppnandet av Bunkeflo kyrka

I Bunkeflo i Malmö kommun har det funnits en kyrka sedan 1000-talet, först i trä och sedan 1100-talet i kalksten. Bunkeflo var under medeltiden en… Läs mer »

Jeanette Hedman – Från trädgårdsmästare till VD i ställningsbranschen

Vi knackar på hos Jeanette Hedman på ABC Franchise kontor, tidigare regionchef i ABC-koncernen som sedan årsskiftet tagit rollen som VD för ABC Ställningsmontage i… Läs mer »

Hallstaviks vattentorn renoveras – byggställning invändigt och utvändigt

Förr eller senare behöver också ett vattentorn renoveras. Det är vad som pågår just nu i Hallstavik. Hallstaviks vattentorn uppfördes 1953 och byggdes ut 1978…. Läs mer »

Hur ser ABC Ställningar på läget i branschen?

Vi får en pratstund med Björn Bjelkenstedt VD för ABC Franchise AB och passar på att ställa några frågor: Vi är mitt i en lågkonjunktur… Läs mer »